Rozen & Radijs

Twee oer producten die staan voor biologisch, natuurlijk produceren en consumeren.

Rozen staan voor liefde, hemelse volmaaktheid en goddelijke kracht.
Een radijs is een knolgewas, die nemen de energie van de aarde in zich op en staat voor geaardheid. 

Filosofie

Wij vinden het erg belangrijk om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. De huidige manier van leven maakt dit heel moeilijk. De Nederlandse land- en tuinbouw is steeds verder van de natuur komen te staan. Er worden allerlei kunstgrepen toegepast voor zo veel mogelijk massa en een snelle productie om het jaar rond te kunnen produceren. We jagen de natuur op en dit gaat ten koste van de kwaliteit en de gezondheid van het product.

In onze optiek is het onmogelijk om op de moderne manier te blijven leven en werken.

Onze filosofie is terug naar de oorsprong en produceren met de natuur in je rug om zo een product krijgen wat de behoefte vervult zoals de natuur hem bedoeld heeft.

Met een holistische visie proberen wij te kijken naar oorzaak en gevolg. Wij werken bijvoorbeeld met natuurlijke voedingsstoffen uit compost. Onze kassen zijn beschermd tegen elektrische stralingen en negatieve energieën, er wordt gerevitaliseerd water gebruikt en in de kassen wordt klassieke muziek gedraaid. Rozen pikken, net als mensen, energieën en stralingen uit de omgeving op. Een roos reageert anders op hardrock dan op klassieke muziek. Dat kan je voelen en gedurende het groeiproces ook zien. Hoe rustiger en zuiverder de energie, hoe beter het gewas zich voelt en ontwikkelt.

Rozenkwekerij

Wij zijn al een aantal jaren bezig met het biologisch telen van de rozen. 

Bij het biologisch telen hoort ook het kijken en luisteren naar de natuur. Een roos is een plant die groeit en bloeit als hij veel licht en warmte heeft. Dit houdt in dat zij in de wintermaanden in “rust” is. In de maanden januari en februari wordt de plant gesnoeid en als het voorjaar begonnen is gaat de plant, bijna vanzelf, weer groeien en bloeien!

Omdat wij in de volle grond telen kunnen we makkelijker al onze compost aan de rozen toevoegen. Hierdoor kunnen we dus voor 100% ons groenafval verwerken op onze composthoop of bij de bokashi.  Dit is een product waarmee we onze rozen van een natuurlijke waardevolle voeding voorzien.

Onze teelt is niet alleen biologisch maar waar het kan zelfs biologisch dynamisch. Dit houdt in dat de groei van je gewas wordt beïnvloed door hemellichamen. Wij houden dus rekening met kosmische invloeden. Als de rozen bijvoorbeeld voeding nodig hebben, dan kan dit alleen bij een bepaalde maanstand.

Het milieu

We zijn ons er bewust van dat we zuinig moeten zijn op ons milieu en goed moeten luisteren naar de natuur.
Wij doen hier binnen het bedrijf veel aan.

Duurzame rozenteelt
Zo hebben wij een eigen compost hoop. Al het groen afval wordt hierop verzameld. Nadat het groenafval een jaar heeft gelegen en met regelmaat is omgeschept, kan het als compost tussen onze biologische rozen en in de moestuin gebruikt worden. Van het blad van de rozen maken wij bokashi, dit is een soort compostthee. Bokashi bevat allerlei bioactieve stoffen die de biologie van de bodem positief ondersteunen.

Recyclen
Zo wordt bijvoorbeeld de biologisch dynamische melk en yoghurt in glazen flessen verkocht, deze worden hergebruikt. De biologische soepen die wij maken, worden in deze flessen verkocht.

Afval scheiden
Karton en plastic scheiden wij.
De plastic traytjes, waar de planten in binnenkomen, gaan weer terug naar de veiling voor hergebruik.

Jaarlijks doen wij mee met Supporter van Schoon en houden we Burgerveen schoon!

YouTube Volg Je Hart

Op ons kanaal zie je Gijs (2005) en Martijn, zoon en vader, samen onderzoeken hoe bepaalde energieën en straling ons leven beïnvloeden. 

 

Wat Gijs zich afvraagt: “Is mijn vader echt doorgedraaid?”.

 

Hoe zit jij in je energie? Heb je wel eens een krachttest gedaan? Wat heeft hier invloed op? Welke lijnen lopen er over de aarde? Hoe beïnvloedt straling ons leven?

 

Nieuwsgierig?

Abonneer je dan op ons kanaal!

Of kijk op onze website: www.martijnvis.nl.

 

Terug naar de natuur en volg je hart!

Beschermingssymbool

Zoals U misschien heeft gehoord in een Youtube aflevering, hebben wij een beschermingssymbool samengesteld. 

Wij begonnen met versie 1 met het gebed "Onze Vader", daarna versie 2 het gebed maar zonder "Amen", zonder bevestiging dus. Versie 3 kreeg er het dankbaarheid waterkristal bij, versie 4 het teken "Ohm" dat staat voor aarding. Versie vijf heeft er een plaatje van de lam en de leeuw bij gekregen, wat staat voor in onze onschuld zit onze kracht. De voorlopig laatste, zesde versie, heeft het labarum symbool erbij gekregen, gevormd uit de eerste twee Griekse letters van het woord "Christus".  

Hiernaast ziet u een afbeelding van het symbool, zelf printen wij er 7x7 ( 7 het getal van de heelheid) op één a4 papier, 49 in totaal per pagina.

Kom langs in onze winkel!

Rozen & Radijs

Aalsmeerderweg 938

2154 ME Burgerveen
Haarlemmermeer
Noord-Holland

Openingstijden

365 dagen per jaar geopend


maandag t/m zaterdag:
7.00-18.00 uur
zon- en feestdagen:
10.00-17.00 uur

Bellen mag ook!

0172-508387

[email protected]

IBAN NL19 RABO 0127703608