Rozen & Radijs

Rozen staan voor liefde, hemelse volmaaktheid en goddelijke kracht.
Een radijs is een knolgewas, die nemen de energie van de aarde in zich op en staat voor geaardheid. 

Filosofie

Wij vinden het erg belangrijk om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. De huidige manier van leven maakt dit heel moeilijk. De Nederlandse land- en tuinbouw is steeds verder van de natuur komen te staan. Er worden allerlei kunstgrepen toegepast voor zo veel mogelijk massa en een snelle productie om het jaar rond te kunnen produceren. We jagen de natuur op en dit gaat ten koste van de kwaliteit en de gezondheid van het product.

In onze optiek is het onmogelijk om op de moderne manier te blijven leven en werken.

Onze filosofie is terug naar de oorsprong en produceren met de natuur in je rug om zo een product krijgen wat de behoefte vervult zoals de natuur hem bedoeld heeft.

Met een holistische visie proberen wij te kijken naar oorzaak en gevolg. Wij werken bijvoorbeeld met natuurlijke voedingsstoffen uit compost. Onze kassen zijn beschermd tegen elektrische stralingen en negatieve energieën, er wordt gerevitaliseerd water gebruikt en in de kassen wordt klassieke muziek gedraaid. Rozen pikken, net als mensen, energieën en stralingen uit de omgeving op. Een roos reageert anders op hardrock dan op klassieke muziek. Dat kan je voelen en gedurende het groeiproces ook zien. Hoe rustiger en zuiverder de energie, hoe beter het gewas zich voelt en ontwikkelt.

De kwekerij

 
Van oorsprong zijn wij een rozenkwekerij. De afgelopen jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. 
Vroeger teelden wij de rozen “gangbaar”, maar met de huidige maatschappij is dit niet meer te doen. Daarom hebben wij er in 2014 voor gekozen om de rozen weer op de natuurlijke manier te gaan telen. In de volle grond en met de seizoenen mee. En al snel ging wij ervoor om de teelt helemaal zonder bestrijdingsmiddelen te doen. 
Wij kijken en luisteren graag naar de natuur. Het lijkt er daarom op dat de rozen ons de afgelopen jaren iets hebben geprobeerd te vertellen. Ze gingen steeds slechter groeien en de opbrengst van de rozen werd steeds minder. Het werd tijd voor verandering in de kwekerij. 
Er zullen altijd een aantal rozen te vinden blijven in onze kwekerij want die horen nu eenmaal bij ons. Maar deze leveren geen productie meer voor de verkoop maar sluiten wel mooi aan bij ons verhaal.

Een grote droom van Martijn is, al heel lang, om zelf groenten te gaan telen. Biologische groente die met het seizoen mee geteeld worden, zitten vol met smaak en hebben veel meer kracht. Dit zijn de groentes die weer vol zitten met voedingstoffen en gekweekt zijn zonder bestrijdingsmiddelen. En dit was een mooi punt om van een droom werkelijkheid te maken. 
In onze kwekerij vindt je daarom tegenwoordig veel verschillende soorten seizoensgroenten, gekweekt met veel liefde, die weer te koop zijn in onze winkel.

Zo is het elke dag weer een feestje om aan het werk te gaan en thuis lekker eten te koken!

Nieuwsgierig geworden? U bent altijd welkom om te komen kijken! 

Het milieu

We zijn ons er bewust van dat we zuinig moeten zijn op ons milieu en goed moeten luisteren naar de natuur.
Wij doen hier binnen het bedrijf veel aan.

Duurzame rozenteelt
Zo hebben wij een eigen compost hoop. Al het groen afval wordt hierop verzameld. Nadat het groenafval een jaar heeft gelegen en met regelmaat is omgeschept, kan het als compost tussen onze biologische rozen en in de moestuin gebruikt worden. Van het blad van de rozen maken wij bokashi, dit is een soort compostthee. Bokashi bevat allerlei bioactieve stoffen die de biologie van de bodem positief ondersteunen.

Recyclen
Zo wordt bijvoorbeeld de biologisch dynamische melk en yoghurt in glazen flessen verkocht, deze worden hergebruikt. De biologische soepen die wij maken, worden in deze flessen verkocht.

Afval scheiden
Karton en plastic scheiden wij.
De plastic traytjes, waar de planten in binnenkomen, gaan weer terug naar de veiling voor hergebruik.

Jaarlijks doen wij mee met Supporter van Schoon en houden we Burgerveen schoon!

YouTube Volg Je Hart

Op ons kanaal zie je Gijs (2005) en Martijn, zoon en vader, samen onderzoeken hoe bepaalde energieën en straling ons leven beïnvloeden. 

 

Wat Gijs zich afvraagt: “Is mijn vader echt doorgedraaid?”.

 

Hoe zit jij in je energie? Heb je wel eens een krachttest gedaan? Wat heeft hier invloed op? Welke lijnen lopen er over de aarde? Hoe beïnvloedt straling ons leven?

 

Nieuwsgierig?

Abonneer je dan op ons kanaal!

Of kijk op onze website: www.martijnvis.nl.

 

Terug naar de natuur en volg je hart!

Beschermingssymbool

Zoals U misschien heeft gehoord in een Youtube aflevering, hebben wij een beschermingssymbool samengesteld. 

Wij begonnen met versie 1 met het gebed "Onze Vader", daarna versie 2 het gebed maar zonder "Amen", zonder bevestiging dus. Versie 3 kreeg er het dankbaarheid waterkristal bij, versie 4 het teken "Ohm" dat staat voor aarding. Versie vijf heeft er een plaatje van de lam en de leeuw bij gekregen, wat staat voor in onze onschuld zit onze kracht. De voorlopig laatste, zesde versie, heeft het labarum symbool erbij gekregen, gevormd uit de eerste twee Griekse letters van het woord "Christus".  

Hiernaast ziet u een afbeelding van het symbool, zelf printen wij er 7x7 ( 7 het getal van de heelheid) op één a4 papier, 49 in totaal per pagina.

Kom langs in onze winkel!

Rozen & Radijs

Aalsmeerderweg 938

2154 ME Burgerveen
Haarlemmermeer
Noord-Holland

Openingstijden

365 dagen per jaar geopend


maandag t/m zaterdag:
7.00-18.00 uur
zon- en feestdagen:
10.00-17.00 uur

Bellen mag ook!

0172-508387

[email protected]

IBAN NL19 RABO 0127703608